Vukovar 26.06.2024.

Danas je u Vukovaru u Srpskom domu održana kulturna manifestacija pod nazivom; 12. Međunarodni festival PRVA HARMONIKA Slavonije, Baranje i zapadnog Srema, Vukovar 2024. (takmičarski deo od 10.00 i revijalni deo od 19.00).

Ponosni smo na ovaj Festival, koji ima međunarodni karakter i dvanaestu godinu zaredom najposećenija je i najkvalitetnija kulturna manifestacija, koju organizuju Srbi u Republici Hrvatskoj, a organizator je Udruženje ČUVARI SRPSKOG IDENTITETA iz Vukovara.

Predsednik ČSI-a, Dragan Todić, ujedno i predsednik organizacionog odbora 12. Međunarodnog festivala PRVA HARMONIKA, Vukovar 2024., želi da se zahvali sledećim institucijama, ustanovama i pojedincima koji su dali svoj veliki doprinos kako bi se ova manifestacija uspešno održala:

  1.  Savjet za nacionalne manjine Vlade RH – Zagreb i predsjednik g. Tibor Varga;
  2.  Ministartsvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnju sa Srbima u regionu i dijaspori – Beograd;
  3.  Samostalna demokratska srpska stranka i predsednik dr Milorad Pupovac te predsednik Glavne  skupštine dr Vojislav Stanimirović;
  4.  Eparhija Osječko-baranjska i Vladika g. Heruvim za veliku podršku u organizaciji Festivala;
  5. Nacionalni estradni umetnik Branimir Đokić, estradna umetnica Snežana Babić-Sneki, Narodni ansambl RTS-a pod upravom maestra Siniše Vićentijevića te voditelji Živorad Nikolić-Žika Šarenica i  Senka Nedeljković. Svi oni su  se odazvali i došli na Festival harmonike i tim gestom pokazali iskreno prijateljstvo prema svima nama u organizaciji i organizacionom odboru;
  1.  Stručnom žiriju koji je radio u sastavu: Branimir Đokić, Nada Stanić, Mirjana Drobac i Gordana Prnjavorac;
  2.  Medijskim prijateljima: radio Dunav, radio Borovo i TV produkcija ZVO;
  3. Članovi organizacionog odbora: Mladen Mitrović-Jaro, Saša Miletić, Dana Macut, Siniša Roknić,  Milan Šaula i Vuk Todić.

 

Na ovogodišnjem 12. Festivalu publici i stručnom žiriju predstavilo se ukupno 25 takmičara (svi u narodnoj muzici) iz 4 države (Srbija, Bosna i Hercegovina – Republika Srpska, Rumunija i Hrvatska) ukupno u  8 kategorija.

Opširnije o pojedinostima, gostima, učesnicima i pobednicima po kategorijama na 12. Međunarodnom festivalu PRVA HARMONIKA, Vukovar 2024., čitajte u narednim prilozima.

U nastavku pogledajte Fotografije i video snimak.