Vukovar, 28.08.2022.

U organizaciji Čuvara srpskog identiteta održan je 8. Festival ETNO muzike Vukovar 2022. u prostoru kino sale u Borovu naselju.

Na sceni je nastupilo ukupno sedam učesnika; vokalnih solista, etno, muzičkih, pevačkih i plesnih grupa iz Hrvatske koji svojim radom neguju izvorno stvaralaštvo.

Na sceni kino sale u Borovu naselju predstavili su se; vokalni solista radio Beograda i radio Novog Sada Živojin Jergić – Žiko, Milisav Petković - Vukovar, Tamburaški sastav Vučedolski zvuci - Vukovar, pevačka grupa Naši koreni - Borovo, Plesna grupa Venera – Vukovar, vokalni solista Lara Veselinović i solista na harmonici Novica Todić.

Organizacija i održavanje Festivala ETNO muzike povećalo je zanimanje za ovu vrstu muzičkog izraza i nadamo se da će se i ubuduće taj trend nastaviti.

Realizaciju i održavanje ove osme po redu kulturne manifestacije podržao je Savjet za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske.

U realizaciji ove manifestacije svoj veliki doprinos su dali članovi organizacionog odbora: Siniša Roknić, Stevo Kaman, Dana Macut, Saša Miletić, Mladen Mitrović i Vuk Todić.

Po završetku programa predsednik ČSI-a Dragan Todić se zahvalio svima koji su pomogli i podržali održavanje ove kulturne manifestacije kao i učesnicima u programu te im uručio zahvalnice.

Pogledajte u nastavku foto galeriju: