Vukovar, 12.09.2021. godine

U organizaciji Čuvara srpskog identiteta održan je 7. Festival ETNO muzike Vukovar 2021. na otvorenom prostoru izletišta Adica, Dobra voda, Crkva S. Petke u Vukovaru.

Ovogodišnja kulturna manifestacija održana je u na početku 15. Brankovih dana u Vukovaru te uz blagoslov Vladike osječkopoljskog i baranjskog gospodina Heruvima i uz maksimalno pridržavanje svih propisanih mera od strane HJZJ zbog pandemije i prisustva virusa COVID 19.

Na sceni je nastupilo ukupno pet učesnika; vokalnih solista, etno, muzičkih, pevačkih i plesnih grupa iz Hrvatske sa 45 izvođača koji svojim radom neguju izvorno stvaralaštvo.

Na letnjoj pozornici u Vukovaru predstavili su se; vokalni solista radio Beograda i radio Novog Sada Živojin Jergić - Vukovar, Tamburaški sastav Vučedolski zvuci - Vukovar, pevačka grupa Naši koreni - Borovo, Plesna grupa Venera – Vukovar i Vokalno instrumentalni etno ansambl Đurđevak - Bobota.

Organizacija i održavanje Festivala ETNO muzike povećalo je zanimanje za ovu vrstu muzičkog izraza i nadamo se da će se i ubuduće taj trend nastaviti.

Realizaciju i održavanje ove sedme po redu kulturne manifestacije financijski je podržao Savjet za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske.

Medijsku podršku su dali Radio Dunav – Vukovar i Radio Borovo – Borovo.

U realizaciji ove manifestacije svoj veliki doprinos su dali članovi organizacionog odbora: Siniša Roknić, Saša Miletić, Mladen Mitrović te Vuk Todić.

Na kraju programa predsednik Todić se zahvalio svima koji su pomogli i podržali održavanje ove manifestacije kao i učesnicima u programu te im uručio zahvalnice.

Pogledajte u nastavku foto galeriju i video snimak.