Vukovar, 09.10.2020. godine

U organizaciji Čuvara srpskog identiteta održan je 6. Festival ETNO muzike Vukovar 2020. u prostoru kino sale u Borovu naselju.

Ovogodišnja kulturna manifestacija održana je uz maksimalno pridržavanje svih propisanih mera od strane HJZJ zbog pandemije i prisustva virusa COVID 19.

Na sceni je nastupilo ukupno šest učesnika; vokalnih solista, etno, muzičkih, pevačkih i plesnih grupa iz Hrvatske sa više od 50 izvođača koji svojim radom neguju izvorno stvaralaštvo.

Na sceni kino sale u Borovu naselju predstavili su se; vokalni solista radio Beograda i radio Novog Sada Živojin Jergić - Vukovar, Tamburaški sastav Vučedolski zvuci - Vukovar, pevačka grupa Naši koreni - Borovo, Plesna grupa Venera – Vukovar, Ukrajinsko kulturno - prosvetno društvo Ivan Franko - Vukovar  i Vokalno instrumentalni etno ansambl Đurđevak - Bobota.

Organizacija i održavanje Festivala ETNO muzike povećalo je zanimanje za ovu vrstu muzičkog izraza i nadamo se da će se i ubuduće taj trend nastaviti.

Realizaciju i održavanje ove šeste po redu kulturne manifestacije financijski je podržao Savjet za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske.

U realizaciji ove manifestacije svoj veliki doprinos su dali članovi organizacionog odbora: Siniša Roknić, Jasna Veselinović, Stevo Kaman, Dana Macut, Saša Miletić, Mladen Mitrović te Novica i Branka Todić.

Na kraju programa predsednik Todić se zahvalio svima koji su pomogli i podržali održavanje ove manifestacije kao i učesnicima u programu te im uručio zahvalnice.

Pogledajte u nastavku foto galeriju i video snimak.