Vukovar, 18.03.2024.

U Konobi SIMS u Vukovaru, održana je redovna izveštajna Skupština ČUVARA SRPSKOG IDENTITETA uz prisustvo kompletnog rukovodstva

Udruženja u sastavu; predsednik Dragan Todić, potpredsednici Saša Miletić i dr Petko Tomić, sekretar Siniša Roknić te članstvo i gosti.
Sednicu je sazvao i otvorio predsednik ČSI-a te je pozdravio goste koji su se odazvali pozivu, a to su; predsednik SKUD-a Sveti Sava iz Tenje g. David Brkić i poznati pesnik g. Mihajlo-Mićo Zečević iz Klise.

Predsednik Todić se zahvalio svim saradnicima i članovima koji su podržali i pomogli rad udruženja u 2023. godini, a posebnu zahvalnost je uputio institucijama i pojedincima iz reda srpske zajednice, i to; SNV-u i SDSS-u i predsedniku dr Miloradu Pupovcu i predsedniku glavne Skupštine dr Vojislavu Stanimiroviću.


Zahvalnost je upućena i svima koji su prihvatili programe te financijski podržali ČSI-a, a to su: Savjet za nacionalne manjine Vlade RH i MSP – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.


Izveštaj o radu ČSI-a u kalendarskoj 2023. godini podneo je predsednik Dragan Todić. U svom izveštaju iscrpno je naveo kroz koje su sve situacije prošli u protekloj godini te konstatovao je da su postignuti dobri rezultati u radu koji sami po sebi pokazuju da ČSI ima kapaciteta, ljudskog potencijala i stručnih kadrova, ali i da istovremeno očekuje u ovoj godini još veći angažman celokupnog članstva u pripremi predstojećih kulturnih manifestacija i događaja koji su planirani godišnjim planom rada.
Na sednici su jednoglasno usvojen izveštaj predsednika o radu ČSI-a i finansijski izveštaj za 2023. godinu kao i plan rada i finansijski plan za 2024. godinu.


Na kraju sednice Skupštine članovima se obratio predsednik Dragan Todić te se svima zahvalio na dolasku i ujedno pozvao kompletno članstvo na maksimalno jedinstvo u vremenu koje dolazi i koje se nalazi pred nama.