Vukovar, 25.04.2024.
Poštovani ljubitelji prelepog instrumenta harmonike, sve Vas srdačno pozdravljamo i sa velikom radošću najavljujemo da će i ove godine tradicionalno u organizaciji ČUVARA SRPSKOG IDENTITETA održati se 12. Međunarodni festival PRVA HARMONIKA SLAVONIJE, BARANJE I ZAPADNOG SREMA, Vukovar 2024., i to dana 26.06.2024. godine (sreda) na platou Sabornog hrama Svetog oca Nikolaja u Vukovaru s početkom u 18 časova.

Ovogodišnji Festival održavamo uz svesrdnu pomoć i sufinansiranje od strane dve institucije, a to su: Savjet za nacionalne manjine Vlade RH i Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Pozivamo sve mlade soliste na harmonici – harmonikaše, da se prijave najkasnije do dana 25.06.2024. godine (utorak)  i uzmu svoje učešće na Festivalu jer imaju priliku takmičiti se u osam kategorija NARODNE muzike i pobednici po kategorijama će se direktno plasirati na finalno takmičenje; 61. Međunarodni festival PRVA HARMONIKA SRBIJE–Sokobanja 2024.

Na ovogodišnjem Festivalu stručni žiri radiće u sastavu: Branimir Đokić, Nada Stanić, Mira Drobac i Gordana Đurić.

Program ovogodišnjeg Festivala vode poznati voditelji; Senka Nedeljković i Živorad Nikolić – Žika Šarenica, a svoje učešće u revijalnom delu programa su potvrdili i poznati estradni umetnici.

Učesnike i estradne umetnike pratiće Narodni ansambl RTS-a pod upravom Siniše Vićentijevića.

U revijalnom delu programa posetiocima i gledaocima će se još predstaviti:
- pobednici Festivala u seniorskoj konkurenciji iz prethodnih godina
- plesna grupa Venera iz Vukovara,

Cenjeni i uvaženi poštovaoci harmonike, očekujemo Vas u što većem broju, a garantujemo ugodan ambijent, odličnu atmosferu i kvalitetan program.

Objavljujemo propozicije i prijavni list za takmičare (klik za download).

 

Festival - PRIJAVNI LIST        12. Festival, Propozicije - NARODNA

 

Predsednik Organizacionog odbora Festivala:
  Dragan Todić, dipl. pravnik