Vukovar 12.11.2023.

- Danas je u Srpskom domu u Vukovaru održan 9. Festival ETNO muzike, Vukovar 2023. u organizaciji Čuvara srpskog identiteta, a ove godine manifestaciju je sufinancirao Savjet za nacionalne manjine Vlade RH.

U bogatom programu koji je pripremljen i izveden vernoj publici u velikoj sali Srpskog doma u Vukovaru, nastupili su sledeći izvođači: Pevačko društvo Vida iz Modriče, Vojvođanski narodni orkestar Gajde iz Bačke Palanke, Pevačka grupa Naši koreni iz Borova, Etno ansambl Đuđevak iz Bobote i Plesna grupa Venera iz Vukovara, a program je vodila poznata voditeljica Senka Nedeljković.

Veliku zahvalnost za pomoć u organizaciji i održavanju festivala dugujemo Savjetu za nacionalne manjine i Srpskom domu u Vukovaru.

U realizaciji ove manifestacije svoj veliki doprinos su dali članovi organizacionog odbora: Siniša Roknić, Stevo Kaman, Dana Macut, Mladen Mitrović i Vuk Todić.

Medijsku podršku Festivalu su dali Radio Dunav iz Vukovara i TV produkcija ZVO-a iz Vukovara.

Koristimo priliku da se svima njima srdačno zahvalimo i ovim putem.

Bila nam je čast i zadovoljstvo što je su se odazvali pozivu i našu manifestaciju pratili: Protojerej - stavrofor g. Miljen Ilić i zamenik gradonačelnika grada Vukovara g. Srđan Kolar.

 

U nastavku pogledajte foto galeriju i video snimak.