Čuvari srpskog identiteta | Vukovar

i

Vukovar 17.07.2022.

Danas je u Vukovaru u Srpskom domu održan 10. Međunarodni festival harmonike, kulturna manifestacija pod nazivom; PRVA HARMONIKA SLAVONIJE, BARANJE I ZAPADNOG SREMA, Vukovar 2022. (takmičarski deo od 13.00) i na platou Sabornog hrama Svetog oca Nikolaja U Vukovaru (revijalni deo od 19.00).

Možemo reći da se i nadalje ponosimo sa ovim Festivalom, koji ima međunarodni karakter i desetu godinu zaredom najposećenija je i najkvalitetnija kulturna manifestacija, koju organizuju Srbi u Republici Hrvatskoj, a dugogodišnji organizator je: ČUVARI SRPSKOG IDENTITETA iz Vukovara.
Predsednik ČSI-a, Dragan Todić, ujedno i predsednik organizacionog odbora 10. Međunarodnog festivala harmonike, Vukovar 2022., želi najpre da se zahvali sledećim institucijama, ustanovama i pojedincima koji su dali svoj veliki doprinos kako bi se ova manifestacija održala:
1. Savjet za nacionalne manjine Vlade RH – Zagreb i predsednik g. Aleksandar Tolnauer;

 1. Ministartsvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnju sa Srbima u regionu i dijaspori – Beograd;
  3. Samostalna demokratska srpska stranka i predsednik dr Milorad Pupovac te predsednik Glavne skupštine dr Vojislav Stanimirović;
  4. Eparhija Osječko-baranjska i Vladika g. Heruvim za veliku podršku u organizaciji Festivala; 
  5. Estradni umetnici Milan Topalović-TopalkoBiljana JevtićBranimir Đokić, voditelji Živorad Nikolić-Žika Šarenica i Nataša Ilić-Jovanović koji su se svi zajedno odazvali i došli na Festival harmonike i tim gestom pokazali iskreno prijateljstvo prema svima nama u organizaciji i organizacionom odboru;
  6. Medijskim prijateljima: RTV – TV emisija NEKA PESMA KAŽE, radio Dunav, radio Borovo i TV produkcija ZVO;
  7. Članovi organizacionog odbora: Mladen Mitrović-Jaro, Jasna Veselinović, Dana Macut, Siniša Roknić, Nebojša Šaula i Vuk Todić.

Na ovogodišnjem 10. Festivalu publici i stručnom žiriju predstavilo se ukupno 13 takmičara (svi u narodnoj muzici) iz 3 države (Srbija, Bosna i Hercegovina i Hrvatska) u 5 kategorija i jedna gošća u programu iz Novog Sada (klasična muzika). 
Opširnije o pojedinostima, gostima, učesnicima i pobednicima po kategorijama na 10. Međunarodnom festivalu harmonike, Vukovar 2022., čitajte u narednim prilozima.

U nastavku pogledajte Fotografije