Čuvari srpskog identiteta | Vukovar

i

Vukovar, 31.10.2019.

– Danas je delegacija ČUVARA SRPSKOG IDENTITETA u kojoj su bili predsednik Dragan Todić i zamenik gradonačelnika grada Belog Manastira Predrag Stojanović, u zgradi Zajedničkog veća opština u Vukovaru prisustvovala zajedničkom sastanku, a zatim i potpisivanju protokola o saradnji opštine Stara Pazova i Zajedničkog veća opština iz Vukovara.

Inicijativa za uspostavljanje intenzivnije saradnje između opštine Stara Pazova i ZVO-a, potekla je od predsednika Todića čiji predlog predsednik Radinović rado prihvatio.

U delegaciji opštine Stara Pazova uz predsednika Đorđa Radinovića bili su njegovi pomoćnici; Maja GrbićMarina Savić i Nataša Mićić, zamenik predsednika opštine Milan Beara, načelnik opštinske uprave Vladimir Jovanović, predsednik ČSI-a Dragan Todić i zamenik gradonačelnika grada Belog Manastira Predrag Stojanović.

Delegaciju ZVO-a su uz predsednika Srđana Jeremića predstavlјali sekretar Vinko Lazić, načelnici opština; Borovo Zoran Baćanović, Trpinja Miroslav Palić, Negoslavci Dušan Jeckov i Jagodnjak Stevo Mlinarević, predsednik glavne skupštine SDSS-a Vojislav Stanimirović te ispred SPC-a protonamesnik Nemanja Klajić i jerej dr Marko Šukunda. 

Sastanku je prisustvovao i Generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru gospodin Milan Šapić.

Opština Stara Pazova ima oko 100.000 stanovnika i veoma razvijenu privredu i na njenom području deluje preko 4.000 poslovnih subjekata te je do sada dugi niz godina sarađivala sa našim Udruženjem kao i sa više opština u Hrvatskoj sa većinskim srpskim stanovništvom, a saradnja se najviše odnosila na raznovrsnu pomoć predškolskoj deci i učenicima osnovnih i srednjih škola.